benek
Dalmacyali Logo

Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Binaya uygun ısı yalıtım çözümü nasıl seçilir?

Binanın bulunduğu iklim bölgesi ve yapısal özelliklerine bağlı olarak uygulanacak ısı yalıtım sistemi ve kalınlığı değişiklik gösterebilir. Dolayısıyla karar aşamasında binanın yapısal özellikleri ve iklimsel veriler göz önünde bulundurulmalıdır. Dalmaçyalı İleri Isı Yalıtım Sistemleri tarafından sunulan Ücretsiz Keşif Hizmeti ile binanıza özel keşif yaptırarak, en doğru çözümün hangisi olacağını uzmanından dinleyebilirsiniz.

Dış cepheye uygulanması gereken ısı yalıtım kalınlığı nedir?

Isı yalıtımı yaptırırken dikkat edilmesi gereken konulardan biri de uygulanacak ısı yalıtım malzemesinin kalınlığıdır. TS825 Binalarda Isı Yalıtım Kuralları Standardı’na göre Türkiye 4 iklim bölgesine ayrılmış ve her iklim bölgesi için uygulanması gereken minimum ısı yalıtım kalınlıkları belirlenmiştir. Dolayısıyla ısı yalıtım uygulamasında kullanılan ısı yalıtım levhasının kalınlığının bölgenin standartlarına uygun olarak seçilmesi, ısı yalıtımının performansı açısından oldukça önemlidir. Yetersiz kalınlıkta yapılan ısı yalıtım uygulamaları sonucunda sağlanan enerji tasarrufu beklentinin altında kalır. Standartlara uygun kalınlıkta yapılan doğru bir ısı yalıtımı ile %60’a varan enerji tasarrufu sağlamak mümkündür.

Isı yalıtımı hangi aylarda yapılır?

Isı yalıtımı yaptırırken ideal zaman hakkında bilgi sahibi olmakta da fayda vardır. Mantolama sürecinde kullanılacak malzemelerin yapısal özelliklerini kaybetmemeleri için hava sıcaklığının 5°C ile 30°C aralığında olması gerekir. Tüm bu detaylar göz önünde bulundurulduğunda, mantolama için en ideal zaman olarak ilkbahar, yaz ve sonbahar ayları ön plana çıkmaktadır. Zira uygun sıcaklık ve yağışsız havada projenin tamamlanma süreci kayda değer oranda kısalır. Ancak özellikle ülkemizin batı ve güney kesimlerinde havanın nispeten daha az nemli, yağışlı olması ve hava sıcaklığının eksi değerlere düşmemesi durumunda kış aylarında da mantolama yapılabilir.

DALMACYALI_null